properament, la tercera part...!!!

properament, la tercera part...!!!
clica sobre la imatge i veuràs el vídeo

divendres, de febrer 19, 2010

Arbitzan, el gran bruixot


Arbitzan és el Gran Bruixot de la tribu, governa amb ús de la màgia i aplica un règim basat en la por. El personatge està inspirat en una pintura de la cova Les Trois Frères,  situada a la localitat de Montesquieu-Avantès, al departament d'Ariège, França.


«Era davant d’un home important, això ho va saber de seguida: anava vestit amb una pell preciosa, blanca i canyella, probablement d’un cerval o d’un ant; duia sobre el pit un munt de collarets de dents, amulets i altres penjolls; i, el més espectacular de tot, sobre el cap portava unes banyes de cérvol enormes que impedien que ningú no se li pogués atansar per tocar-lo. Deuria ser un bruixot o un sacerdot del Déu Guerrer, perquè el va rebre amb una cançó molt estranya:

─Hani, hani ho, honi ha. Hani, hani ho, honi ha ─va dir el bruixot mentre feia saltirons al voltant de Jubal.

El bruixot realitzava una mena de dansa, abaixava les astes de cérvol fins a gairebé tocar el terra i després aixecava el cap a la vegada que feia un moviment amb els dits, com si llancés al visitant algun conjur mentre l’aspergia amb un ungüent invisible.

Llavors el va mirar. Tenia els ulls clars com la mel, quasi grocs, travessats verticalment per una fina ratlla negra que li conferia un aspecte salvatge.»


Pàgina 49 Gent de Pedra